...

Doç. Dr. Sinan BAYINDIR

Kamu Hukuku Bölüm Başkanı

Piri Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü, alanında yetkin öğretim üyesi kadrosuyla öğrencilerin Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku, İdare Hukuku, Vergi Hukuku ve Uluslararası Hukuk gibi alanlarda yetkinlik kazanması amacıyla gerek teorik gerekse pratik derslerle öğrencileri hukuk mesleğine hazırlamaktadır. Özünde bireylerin devletle ve devletlerin birbirleriyle olan ilişkilerini düzenleyen kamu hukuku, hukuk öğretiminin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bu bağlamda bireylerin idareyle arasındaki uyuşmazlıkların çözümünde izlenecek yöntemler ve başvurulabilecek hukuki yollar konusunda öğrencilerin gerekli altyapıyı kazanması sağlanmaktadır. Ayrıca ülkemizin jeopolitik konumu itibariyle diğer devletlerle olan ilişkilerinin ve ülkemizin menfaatlerinin korunması hususunda uzmanlaşmış hukukçuların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu itibarla deniz kamu hukuku alanında ülkemizin özellikle uluslararası alandaki hak ve menfaatlerini gözetebilecek hukukçu ihtiyacını karşılamayı da hedeflemektedir.